• +31 (0)641578480 NL / +32 (0)89-703455 BE
  • info@podopraktijkcoonen.nl

Kwaliteit van de behandeling door Registerpodoloog

 

Intake gesprek

Het onderzoek start met een inleidend gesprek met betrekking tot de voorgeschiedenis van de klachten, tijdens dit gesprek wil hij nagaan wat uw klachten precies zijn en hoe u hierin belemmerd wordt in uw dagelijks leven, werk of sportieve activiteiten. Samen met u bepaalt hij welk resultaat u nastreeft. Wilt u langer kunnen lopen of staan, wilt u uw sportprestaties verbeteren, wilt u uw pijnklachten met name verminderen?

Functie onderzoek

De Register podoloog onderzoekt uw voeten en enkels, maar kijkt ook hoe u staat en loopt. Hiervoor is het goed als u makkelijk zittende kleding aan heeft en in ieder geval gemakkelijk uw broekspijpen kan oprollen. Neem ook uw veel gedragen schoenen mee naar uw eerste afspraak.

De bewegingsmogelijkheden en stabiliteit van uw gewrichten in voet en enkel worden getest dmv. een functieonderzoek om de beweeglijkheid van de gewrichten van heup, knie, enkel en voetgewrichten te testen en om te kijken of er een bewegingsbeperking of juist hypermobiliteit aanwezig is.

Voetmeting met 3D-scanner

Een 3-D scan van de voeten behoort tot de nieuwste technieken. Vanuit de biomechanica weten weten we dat alle gewrichten dus ook de knieën, heupen en rug optimaal functioneren vanuit de neutrale stand. Hieruit blijkt dat we bij een correctie moeten weten wat deze neutrale positie is.          Dit kan uitsluitend worden vastgelegd met een 3-D scan van de voeten. Met behulp van deze scan is het mogelijk om de inlegzool aan te meten die 100 % aansluit aan de voeten

Behandelplan

Na afloop van het onderzoek krijgt u een deskundig advies. Wanneer de podoloog u kan helpen stelt hij een behandelplan op. De kosten en mogelijkheden van vergoeding worden besproken.

Als het duidelijk is wat precies de oorzaak is van uw problemen bespreekt hij welke oplossingen mogelijk zijn. Dit kunnen steunzolen (ook wel therapiezolen genoemd) zijn, aanpassingen van uw schoenen, siliconen ortheses, oefeningen voor uw voeten of andere typen schoenen. Als blijkt dat steunzolen voor u de beste oplossing is, dan maken wij in onze eigen praktijk uw steunzolen.

Na ongeveer 14 dagen zijn uw zolen klaar. De zolen moeten goed in uw schoenen passen dus u krijgt ook een schoenadvies. Bij het afleveren van de zolen wordt gekeken of de zolen goed in uw schoenen passen.

Wanneer u toestemming geeft sturen we de rapportage van het onderzoek naar uw huisarts en eventueel andere disciplines.

Nacontrole

Na ongeveer 6 weken komt u langs voor een nacontrole. Tijdens dit bezoek bespreekt u of de zolen aan u verwachtingen voldoen. Mogelijk is er nog een kleine correctie nodig.